Finn oss

Karenslyst Allé ligger på Skøyen i Oslo. Den moderne handlegaten har i løpet av få år blitt et aktivt og naturlig møtepunkt for beboere og besøkende i Oslo Vest. Her finnes alt du trenger på ett sted: butikker, restauranter, hotell, kontor, treningssentre, boliger og spesialforetninger. I dag bor det ca. 20.000 mennesker rundt Skøyen, og omtrent 30.000 har arbeidsplassen sin her.

SLIK KOMMER DU DEG TIL OSS
Bil: Handlegaten har umiddelbar tilknytning til E18, og i våre P-hus finner du gode parkeringsmuligheter.
Kollektivtransport: Du kan ta både lokaltog og Flytoget til Skøyen stasjon, det ligger kun en stoppeplass fra Oslo Sentrum. Buss og trikk går til holdeplassene Thune og Sjølyst.
Sykkel: Det er sykkelveier og mange sykkelstativer i området. I tillegg finnes det et bysykkelstativ midt i gaten.

MARKEDSDAG
Hvert år arrangerer Karenslyst Handelsforening flere markedsdager for sine medlemmer. På alle markedsdagene blir det masse aktiviteter og gode tilbud i hele gaten.

HISTORIEN BAK KARENSLYST ALLÉ
Gaten fikk navnet sitt etter at tyskeren Johan Heindrich Maschmann forelsket seg i Karen Sverdrup tidlig i Christiania på 1700-tallet. Johan og Karen giftet seg og sammen kjøpte de seg et hus innerst i Bestumkilen med utsikt til fjorden. Det var ingen tvil om at eiendommen skulle heter Karenslyst, døpt etter apoteker Maschmanns vakre kone Karen. Siden den gang har gaten gått gjennom en rivende utvikling og fremstår i dag som en pulserende handlegate og et naturlig sentrum for beboerne på Skøyen.