Påsken i Karenslyst Allè

Velkommen!

Vi nærmer oss påsken! Har du tatt deg fri før de røde dagene? Eller er du i full prepp før familiebesøk? Vi kan hjelpe deg med det meste 😀 Velkommen til oss, og god handel!

Påskeantrekket fra Day

Sliter du med å finne et passende påskeantrekk? Day har noe som passer til alle anledninger!

Middag med svigers

Denne nydelige kjolen finner du hos Day. Det er den perfekte gulfargen som gir en god påskevibe, men som du lett kan ta med deg inn i vår og sommer. Sleng over en genser eller blazer for å holde varmen, og føl deg som en stjerne!

Costa – Blossom Jacquard Kjoler – 3000 kr

Hyttekos

Skal du tilbringe påsken på hytta? Da kan du holde varmen i denne nydelige ullgenseren!

Theodora – Soft Lamb Gensere – 2400 kr

Bypåsken

Skal du være i byen i påsken? Nyte solen med en kaffekopp i hånden og titte i Oslo sine tomme gater? Vel vi har den perfekte jakken for denne aktiviteten!

Elsie – Furry Friend Yttertøy – 6000kr 

Coop Mega redder påskemiddagen

Lam er kommet for sesongen og Coop Mega har nydelige oppskrifter for påskelammet! Vi har samlet våre favoritter for dere her.

BRAISERT LAMMESKANK MED RØDVIN OG PEPPERROTKREM

Slik gjør du:
 1. Sett ovnen på 160˚C. Tørk lammeskankene godt med kjøkkenpapir og gni inn med mel, salt og pepper. Del løk og hvitløk i mindre biter. Rens og del gulrot og sellerirot i grove biter.
 2. Smelt smør i en tykkbunnet gryte på høy varme og brun lammeskankene på alle sider. Løft kjøttet ut av gryta og sett til side.
 3. Fres grønnsakene noen minutter og hell over rødvin og tomatpuré. La alt koke opp før lammeskankene legges tilbake i gryta. Har du ikke stor nok gryte, kan alt flyttes over i en stor ildfast form eller en langpanne.
 4. Hell kraften over lammeskankene og legg i rosmarin og laurbærblad. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie og sett på nederste rille i ovnen i ca. 3 timer.
 5. Sjekk lammeskankene underveis og snu rundt dersom noe av kjøttet ser ut til å tørke. Fjern lokket de siste 30 minuttene av steketiden. Væsken fordamper noe og smakene konsentreres. Når kjøttet enkelt løsner fra beina er det klart til servering.
 6. Sil av sausen, kok opp og reduser til en tredjedel. Grønnsakene kan kjøres til puré og brukes som jevning til sausen. Smak til med salt og pepper om nødvendig.

LAMMECARRÉ ER LETTVINT LUKSUSMIDDAG

Slik gjør du:
 1. Start med potetformen: Sett ovnen på 200 ˚C. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel.
 2. Stek løkskiver og fersk timian forsiktig i olivenolje på lav varme i ca. 5 minutter til løken er blank.
 3. Smør en ildfast form med olje, og legg et lag poteter nederst og så lagvis løk og poteter. Hell over grønnsakkraften og bak i ovnen i ca. 1 time, til potetene er kokt og toppen er gyllen og sprø.
 4. Stek lammecarréen: Når det er 30 minutter igjen av steketiden på potetformen, gni lammecarréen inn med salt og pepper. Ha litt olje i en stekepanne og brun kjøttet på begge sider.
 5. Bland sammen finhakket hvitløk, urter og olivenolje og smør på urtelokket på fettsiden av carréen. Legg i ildfast form og sett i steketermometer. Stek til 55 ˚C (det tar ca. 12-15 minutter). La lammecarréen hvile noen minutter under aluminiumsfolie før den deles opp i stykker og serveres.

LAMMESTEK MED OVNSBAKTE FRUKTER

Slik gjør du:

 1. Gni steken med rosmarin og hvitløk, og krydre med salt og pepper. Legg steken i vann i en langpanne og stek den i ovnen ved 125 grader til en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar cirka 1,5 time. La kjøttet hvile i folie.
 2. Bak plommer, epler, fiken, sitronskiver og kålrot i ovnen med meierismør og timian. Topp med honning og maldonsalt ved servering.
 3. Lag en lammesjy på kraften fra steken. Jevn den med maisenna og smak til med litt grov sennep.
 4. Server med gode poteter til.

Kitchen har kjøkkenutstyret du trenger

Når det kommer til servering så kan Kitchn hjelpe deg! Her får du de fine støpejerngrytene fra Le Creuset som tar seg godt ut på bordet. I tillegg får du alt du måtte trenge for å gjøre påskebordet varmt, lunt og hyggelig <3

Rund støpejernsgryte 5,3L/26 cm volcanic – 3739 kr

Har du behov for flere vinglass til gjestene? Kitchn har inne disse nydelige, klassiske vinglassene fra Eva Solo!

Syrah vinglass 40 cl 2 stk – 798 kr 

Blomster til dekor og gave

Om du skal holde selskap eller dra i selskap, så er ingenting bedre enn å ha med blomster fra Shishi Blomster! Her får du unike buketter som funger som flott borddekorasjon eller som vertinnegave <3   Vi håper uansett hvor du feirer, at alle får en deilig påske <3