Leserinnlegg fra Lisbeth Lie

Så ble den usikkerheten jeg har følt på «real». Tokyo maraton 2020 er innstilt på grunn av risikoen for smittespredning av Coronaviruset. Løpet kommer kun til å gå for en liten gruppe eliteløpere.

Fryktelig kjedelig så nærmer løpet, men heldigvis flyttes startplassene over til 2021. Og der blir jeg en av løperne! Blir en mega stor opplevelse å løpe i mål på den 6. og siste World Marathon Major og ikke minst motta den etterlengtede medaljen.

Men nå er det bare å fortsette med forberedelsene til Boston 20.april.

Forberedelsene i vinter har vært preget av både sykdom og skader. Mye alternativ trening i perioder. Først siste måned har vært en fin «normal» treningsperiode så nå er det bare å fortsette den gode stimen frem til de siste 2 uker før Boston. Da reduseres både løpemengden og styrketreningen for å samle opp overskudd til løpsdagen.

En normal treningsperiode for meg er kombinasjon løp- og styrketrening, og ikke bare typiske løpsøvelser, men også overkropp. Jeg behøver styrke hele kroppen for å ha en god kroppsholdning hele løpet,,iallfall nesten😅.

I motsetning til resten av året blir det for min del mye innendørs løpetrening. En typisk vinter løpeuke er 3-4 økter. En intervalløkt med kortere drag på en Sats Sjølyst gruppetime, en rask 10-15 km på Bislett, 20-30 km rolig langtur ute og kanskje en fint vær jogg ute på Bygdøy. Total løpemenge blir +/- 50 Km.

På den ganske krevende Bislettøkta trenger jeg energitilførsel før start. Em 0.5 l utvanna Maurten Drikk Mix har passet meg prefekt. En nøytral smak, vært bra for magen min og gitt meg nødvendig energi for hele distansen. Starter også den rolige langturen med Maurten Drikk Mix, underveis inntar jeg en medbrakt utblanda Maurten Drikk samt 1 stk Maurten gel. Med dette går jeg ikke tom for krefter og opprettholder den viktige motivasjonen og løpelysten.

Jeg har alltid hatt store vansker med å klare å få i meg barer under lange løp og fort godt tom for energi. Med Maurten sportsdrikk føler jeg at jeg klarer holde energinivået lengre oppe. Gel passer meg også utmerket.